Despre Raliul Clujului si Organizatori

       Clujul este, alături de Brașov si Sibiu, unul dintre cei mai puternici poli ai automobilismului autohton. Raliul Clujului, sub diferite denumiri și configurații, are o tradiție de peste 45 de ani, prima ediție desfășurându-se în anul 1975.

       Pe parcursul anilor a fost organizat de către mai multe cluburi sportive, atât în varianta de asfalt, cât și în varianta de macadam, în unii ani, mai prolifici, Clujul având chiar și privilegiul de a găzdui 2 etape din Campionatul National de Raliuri, în configurații diferite.

       În perioada 2003-2009 Raliul Clujului a fost organizat de către Clubul Sportiv “Savu Racing”, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, al Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca; Creat în această variantă de asfalt, începand cu anul 2004, Raliul Clujului s-a dorit, de la început, a fi o rampă de lansare a municipiului Cluj-Napoca și a județului Cluj pe scena Campionatului European de Raliuri, cu toate beneficiile ce decurg din acest demers: promovarea patrimoniului nostru cultural și sportiv. În acest sens, clubul organizator a facut primii pasi în anul 2009, înscriind pentru prima dată, după anul 2004, o etapă din Campionatul Național de Raliuri în Calendarul Sportiv Internațional. Competiția regină a motorsportului românesc va avea în sezonul 2021 un total de 11 etape, urmând să acopere majoritatea regiunilor țării. În sezonul trecut, Campionatul Național de Raliuri a strâns peste 200 de sportivi la start, inclusiv cu participare internațională, mai multe etape fiind incluse în calendarul European Rally Trophy.

       Etapele de raliuri se desfășoară pe distanțe mari, acoperind mai multe localități de-a lungul celor trei zile de competiție, toate cele 11etape beneficiind de transmisii în direct pe canalul Look TV, partenerul FRAS.

       În anul 2021, Raliul Clujului revine în organizarea Clubului Sportiv Savu Racing odată cu ediția aniversară de 10 ani, care va conta ca a 5-a etapă a Campionatului Național de Raliuri

RALIUL CLUJULUI

EDIŢIA XXX

 Etapă in Calendarul Sportiv Internațional FIA 2011

Etapa a 3-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2011

27-29 mai 2011

Campionatul National de Raliuri – Dunlop – 2011 este cel mai important eveniment auto de gen din tara noastra, cunoscand de la an la an o crestere valorica datorata atat evolutiei tehnologice a autoturismelor de concurs, cat si datorita implicarii financiare a diverselor companii de notorietate nationala si mondiala. Acestea au remarcat ca – dupa modelul campionatelor occidentale de gen – si CNR a devenit un instrument extrem de util de promovare a imaginii proprii sau a brandurilor companiilor respective. Ampla desfasurare a manifestarii cuprinde, anual, cele mai importante orase ale tarii.

In luna mai, Cluj-Napoca va gazdui din nou Raliul Clujului, contand ca a 3-a etapa in cadrul acestui campionat.

Tradiția este atributul principal al raliului din acest an, Raliul Clujului implinind 30 de ediții, desfăşurate cu incepere din anul 1975. Daca anul 2008 a adus cel mai mare numar de echipaje inscrise intr-o etapa de campionat national in epoca moderna a raliurilor, anul 2009 a adus recunoasterea internationala a acestei competitii. Astfel, dupa cativa ani de absenta de pe scena raliurilor internationale, Romania a reaparut in Calendarul Sportiv International datorita Raliului Clujuli Mobil 1 Star Lubricants. Aceasta etapa a ramas singura de acest gen in sezonul competitional 2009. Ediția din acest an va reprezenta ultimul examen in fața observatorilor Federației Internaționale a Automobilului (FIA) inainte de accederea raliului, incepand cu sezonul 2012, in cadrul Cupei Europei Centrale la raliuri.

Aflat la a noua organizare consecutiva, Clubul Sportiv SAVU RACING doreste sa multumeasca pe aceasta cale tuturor partenerilor si colaboratorilor care i-au fost alaturi in toti acesti ani.

In acest an Raliul Clujului este un eveniment integrat in cadrul manifestării „Zilele Clujului”, organizate in premieră de către municipalitatea clujeană.

Etapa clujeana a Campionatul National de Raliuri – Dunlop – 2011 are o lunga traditie si este perceputa de catre clujeni ca fiind evenimentul auto central al anului atat din punct de vedere mediatic, cat si din punct de vedere al participarii publicului amator. Organizarea ireprosabila si participarile de calitate au ridicat constant etalonul manifestarii si o recomanda in prezent ca fiind un instrument util de promovare.

Dupa experienta acumulata in acest domeniu, al organizarii competitiilor auto, telul  nostru este de a ridica nivelul competitiei la cele mai inalte cote, acest fapt fiind posibil si datorita ajutorului oferit de un mare numar de pasionati ai sportului cu motor, alaturi de fosti campioni nationali ai acestei discipline.

Nivelul actual atins de dezvoltatrea CNR ne permite sa afirmam ca etapa clujeana a acestuia poate fi evenimentul sportiv central al anului in judetul nostru, la acest eveniment participand un numar de peste 500 de sportivi, mecanici, oficiali, manageri de echipe, sponsori, precum si un numar estimat la peste 20 000 de spectatori.

Pe langa organizarea etapelor de campionat, Clubul Sportiv Savu Racing, ca parte activa a fenomenului automobilistic, mai are inca o directie de activitate concretizata in sustinerea participarii unor echipe si/sau echipaje in cadrul Campionatului National de Raliuri – Dunlop –2011 precum si in cadrul Campionatului National de Viteze in Coasta – Dunlop – 2011.

Va asteptam sa fiti alaturi de noi la toate evenimentele propuse de cele doua Campionate in anul 2011.